СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ

ГРАДСКИ ОДБОР НОВИ САД

Омладина СПО

Од самог почетка свог деловања у Новом Саду, Српски покрет обнове окупљао је под својом заставом младе људе чија је енергија, бунт и тежња ка бољој будућности умногоме допринела промени режима деведесетих. Организовани под именом Српски омладински покрет обнове (СОПО), млади су успели, а успевају и данас да кроз своје деловање покажу и оно друго, лепше и искреније лице политике.

Кроз низ активности забавног, едукативног али и оштријег политичког карактера, као и својим укључивањем у друштвено-политички живот града, скренули су пажњу на проблеме и интересовања младих.

СОПО окупља младе људе старости између 18 и 28 година. Председник је Вук Пиљић, заменици Жељко Благојевић и Милан Ковачевић, потпредседник Драган Милићевић, секретар Јована Кљајић. Портпаролка СОПО-а је Јелена Поткоњак.

Паузе праве само да би узели дах и кренули у нове победе. Под јаким и стабилним лидерима и СОПО се формирао у организовану целину која окупља вредну и образовану омладину жељну напретка не само Српског покрета обнове, већ и целе Србије.

Као доказ своје величине и истинољубља, омладина Српског покрета обнове једном годишње одржава меморијални турнир у славу Милана Николића, као најмлађег  члана подмлатка који је трагично преминуо.

СОПО никад не спава, већ увек будно прати  сва  дешавања и труди се да одржи корак са светом. Не прави разлику међу својим члановима и већ годинама успешно функционише под паролом „Сви смо једнаки“.