SRPSKI POKRET OBNOVE

GRADSKI ODBOR NOVI SAD

Sve više članova SPO pristupa Pokretu za obnovu Kraljevine Srbije

Sve više odbora i članova Srpskog pokreta obnove širom Srbije pristupa Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

Zika u SkupstiniPristupanjem narodnog poslanika Žike Gojkovića Pokretu obnove Kraljevine Srbije (POKS), ova stranka će, odmah po osnivanju postati parlamentarna stranka u Skupštini Srbije. Takođe, sva tri dosadašnja poslanika Srpskog pokreta obnove u Skupštini Vojvodine (Dejan Mihaljica, dr Željko Vidović i Nenad Trbović), kao i dve trećine odbornika SPO u lokalnim skupštinama širom Srbije (Novi Sad 4, Bečej 5, Zrenjanin 1, Sombor 4, Bačka Topola 1, Bačka Palanka 1, Kula 1, Temerin 3, Lapovo 11, Varvarin 10, Barajevo 1, Batočina 1, Negotin 1, Arilje 2, Ub 1, Mionica 1, Ljubovija 1, Priboj 1, Trstenik 6, Knić 1, Požarevac 1, Babušnica 6, Bosilegrad 1, Pirot 3, Smederevska Palanka 3) i 44 gradska i opštinska odbora SPO pristupili su danas Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

– Do sada nam je prišlo više od 40 odbora SPO, a sve više građana pokazuje interesovanje za nas i naše programske ciljeve. Zalagaćemo se za obnovu Kraljevine Srbije, decentralizaciju vlasti u Srbiji, regionalizaciju i jačanje lokalne samouprave, očuvanje tradicije, duhovnosti i kulturnog nasleđa srpskog naroda, uz puno uvažavanje svih nacionalnih zajednica. Ciljevi su nam i očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti kao temelja našeg društva, razvoj tržišne ekonomije i otklanjanje svih prepreka na putu ka Evropskoj uniji, kao i razvoj poljoprivrede kao temelja naše ekonomije – istakao je narodni poslanik Žika Gojković, osnivač Pokreta obnove Kraljevine Srbije, obraćajući se medijima u Skupštini Srbije.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu pravde i jednog od osnivača POKS, jedan od ključnih ciljeva je da se isprave nepravde iz prošlosti i izvrši rehabilitacija istine. – Tražimo da se vrati sve ono što je nepravedno oduzeto, osude komunistički zločini i, što je najvažnije, da se konačno otvore tajni dosijei službi bezbednosti. Važno je da svima postane jasno šta je sve ova država prošla, kako je narod propatio i kako su se razni moćnici obogatili dok su drugi gubili svoje domove u prošlosti i devedesetih godina prošlog veka – istakao je Čikiriz.

Za samo dva dana, u jednom gradu, Novom Sadu, skupljeno je više od 2.300 potpisa za registraciju Pokreta obnove Kraljevine Srbije, a narednih dana potpisi će se skupljati u više od 40 odbora SPO širom Srbije, koji su pristupili POKS, dok se ne sakupi 10.000, koliko je potrebno za registraciju stranke.

Bez komentara

Ostavite komentar