SRPSKI POKRET OBNOVE

GRADSKI ODBOR NOVI SAD

Pokret obnove Kraljevine Srbije – SVI KAO JEDAN!

Danas je u Novom Sadu počelo prikupljanje potpisa za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije, i već danas možemo da kažemo da će 80 odsto članova Srpskog pokreta obnove pristupiti ovoj novoj političkoj opciji – izjavio je bivši potpredsednik SPO i narodni poslanik Žika Gojković.

Zika GGojković je, obraćajući se javnosti, istakao da je početak Pokreta obnove Kraljevine Srbije istorijski dan za Srbiju.

– Mi, koji smo po 25 godina života utkali u SPO, borili se za istoriju i pravdu i tradicionalne vrednosti, proteklih dana smo bili na stubu srama. Međutim, sve to nam daje snagu da istrajemo u onome što je danas početak, a trajaće još mnogo  duže – naglasio je Gojković, poručujući da Pokret obnove Kraljevine Srbije neće biti stranka u kojoj će „svi raditi za jednog“, nego stranka u kojoj su „svi kao jedan“. Osnovni ciljevi Pokreta obnove Kraljevine Srbije će biti uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije, zalaganje za suverenu i celovitu državu sa Kosovom i Metohijom kao njenim neotuđivim delom, očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti, decentralizaciju i regionalizaciju države, očuvanje kulturne baštine i pridruživanje Kraljevine Srbije Evropskoj uniji.

CikirizBivši potpredsednik SPO, Mirko Čikiriz, najavio je Pokret obnove Kraljevine Srbije kao nadolazeću političku silu u našoj zemlji. – Pokretu obnove Kraljevine Srbije se pridružuju svi oni koji su ostvarivali značajne rezultate u svojim opštinama i gradovima i koji godinama imaju veliko poverenje u narodu. Javljaju nam se i mnoga udruženja i mladi, visokoobrazovani ljudi, koji žele da daju doprinos novoj političkoj stranci koja će popuniti prazninu na mestu na kom je nekad bio Srpski pokret obnove, koji je, nažalost, došao do mesta između Ravne Gore i Nataše Kandić – istakao je Čikiriz.

Dusan– Pitanje od najvećeg značaja u Srbiji danas je pitanje vraćanja Kraljevine Srbije – izjavio je prilikom predstavljanja rada Pokreta obnove Kraljevine Srbije jedan od osnivača Srpskog pokreta obnove Dušan Radisavljević iz Mačve. On je podvukao da je težnja da se srpski narod konačno okupi, pod okriljem Srpske pravoslavne crkve i da kraljevska dinastija Karađorđevića bude vraćena na mesto koje joj pripada i koje joj je nasilno oduzeto. – Iskreno se nadamo da će sedmovrata Žiča dobiti i osma vrata i da će budući kralj proći kroz ta, osma vrata i da će se milioni Srba sa svih strana okupiti u Beogradu na krunisanju i da će naša država konačno postati velika i snažna kao nekada – zaključio je Dušan Radisavljević.

POKS 2Stotine ljudi od ranog prepodneva danas daju potpise podrške za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije, a narednih dana potpisivanje će se nastaviti u gradovima i opštinama širom Srbije.

Bez komentara

Ostavite komentar