SRPSKI POKRET OBNOVE

GRADSKI ODBOR NOVI SAD

Od sutra prikupljanje potpisa za Pokret obnove Kraljevine Srbije

Posle odluke Predsedništva Srpskog pokreta obnove, koje je na sednici održanoj 3. juna isključilo iz članstva funkcionere stranke koji su tražili sednicu Glavnog odbora SPO na kojoj bi se raspravljalo o stanju u stranci i predlogu 42 funkcionera stranke o izboru Vuka Draškovića za počasnog predsednika, ceo Gradski odbor SPO Novi Sad i celokupno članstvo pristupiće stranci u osnivanju, Pokretu obnove Kraljevine Srbije.Vladimir_Jelic obrada

– Osim našeg odbora, ovom pokretu će pristupiti još 40 odbora SPO širom Srbije. Borićemo se za obnovu moderne evropske Kraljevine Srbije, decentralizaciju vlasti u Srbiji, negovanje tradicionalnih vrednosti u našem društvu, a na ekonomskom planu liberalnu ekonomiju i čvrsto vezivanje za Evropsku Uniju i ustrojstvo naše države po modelu najrazvijenijih zemalja zapadnog sveta.“ – rekao je ovim povodom mr Vladimir Jelić, bivši predsednik Gradskog odbora SPO Novi Sad.

Pokretu obnove Kraljevine Srbije pristupiće i sva tri odbornika SPO iz Novog Sada, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i direktori javno-komunalnih preduzeća koji su do sada bili članovi SPO.

– Nije nas iznenadila odluka Predsedništva SPO, jer ovo telo ne predstavlja nikoga u stranci i birano je od strane predsednika lično, za razliku od Glavnog odbora koji je izabralo članstvo. U donošenju ovakve odluke predsednika SPO, preovladao je njegov strah od članstva i zato sednicu Glavnog odbora nije zakazao, nego umesto toga nas protivstatutarno isključio. Pokret obnove Kraljevine Srbije nastaviće da podržava gradonačelnika Miloša Vučevića u njegovim nastojanjima da reformiše javno-komunalnog sektor, otvori nova radna mesta za nezaposlene sugrađane, kao i da unapredi komunalnu infrastrukturu za prigradska naselja i izjednači uslove života građana u urbanim sredinama i prigradskim naseljima – dodao je Vladimir Jelić.

Podsetimo, odlukom Predsedništva iz Srpskog pokreta obnove isključeni su Žika Gojković, Zoran Milenković i Mirko Čikiriz, bivši potredsednici SPO, mr Vladimir Jelić, bivši član Predsedništva SPO, kao i mr Nenad Tomašević, zamenik predsednika IO SPO, dr Goran Ivančević, potpredsednik IO SPO, Slavoljub Saša Ivković, član Izvršnog odbora SPO, Vlatković Dragoslav Dragan, predsednik Promotivnog IO SPO i Boban Tolić, član IO SPO, kao i ostalih 33 funkcionera stranke koji su se „drznuli“ da zatraže sazivanje sednice Glavnog odbora SPO.

Prikupljanje potpisa za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije počinje sutra (ponedeljak) u Novom Sadu, u Radničkoj 20, sa početkom u 11 časova.

Bez komentara

Ostavite komentar