СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ

ГРАДСКИ ОДБОР НОВИ САД

Од сутра прикупљање потписа за Покрет обнове Краљевине Србије

После одлуке Председништва Српског покрета обнове, које је на седници одржаној 3. јуна искључило из чланства функционере странке који су тражили седницу Главног одбора СПО на којој би се расправљало о стању у странци и предлогу 42 функционера странке о избору Вука Драшковића за почасног председника, цео Градски одбор СПО Нови Сад и целокупно чланство приступиће странци у оснивању, Покрету обнове Краљевине Србије.Vladimir_Jelic obrada

– Осим нашег одбора, овом покрету ће приступити још 40 одбора СПО широм Србије. Борићемо се за обнову модерне европске Краљевине Србије, децентрализацију власти у Србији, неговање традиционалних вредности у нашем друштву, а на економском плану либералну економију и чврсто везивање за Европску Унију и устројство наше државе по моделу најразвијенијих земаља западног света.“ – рекао је овим поводом мр Владимир Јелић, бивши председник Градског одбора СПО Нови Сад.

Покрету обнове Краљевине Србије приступиће и сва три одборника СПО из Новог Сада, члан Градског већа задужен за образовање и директори јавно-комуналних предузећа који су до сада били чланови СПО.

– Није нас изненадила одлука Председништва СПО, јер ово тело не представља никога у странци и бирано је од стране председника лично, за разлику од Главног одбора који је изабрало чланство. У доношењу овакве одлуке председника СПО, преовладао је његов страх од чланства и зато седницу Главног одбора није заказао, него уместо тога нас противстатутарно искључио. Покрет обнове Краљевине Србије наставиће да подржава градоначелника Милоша Вучевића у његовим настојањима да реформише јавно-комуналног сектор, отвори нова радна места за незапослене суграђане, као и да унапреди комуналну инфраструктуру за приградска насеља и изједначи услове живота грађана у урбаним срединама и приградским насељима – додао је Владимир Јелић.

Подсетимо, одлуком Председништва из Српског покрета обнове искључени су Жика Гојковић, Зоран Миленковић и Мирко Чикириз, бивши потредседници СПО, мр Владимир Јелић, бивши члан Председништва СПО, као и мр Ненад Томашевић, заменик председника ИО СПО, др Горан Иванчевић, потпредседник ИО СПО, Славољуб Саша Ивковић, члан Извршног одбора СПО, Влатковић Драгослав Драган, председник Промотивног ИО СПО и Бобан Толић, члан ИО СПО, као и осталих 33 функционера странке који су се „дрзнули“ да затраже сазивање седнице Главног одбора СПО.

Прикупљање потписа за оснивање Покрета обнове Краљевине Србије почиње сутра (понедељак) у Новом Саду, у Радничкој 20, са почетком у 11 часова.

Без коментара

Оставите коментар