SRPSKI POKRET OBNOVE

GRADSKI ODBOR NOVI SAD

Osnivamo novu stranku – Pokret obnove Kraljevine Srbije!

Danas je Predsedništvo Srpskog pokreta obnove isključilo iz članstva funkcionere stranke koji su tražili sednicu Glavnog odbora SPO na kojoj bi se raspravljalo o stanju u stranci i predlogu 42 funkcionera stranke o izboru Vuka Draškovića za počasnog predsednika.Isključeni su Žika Gojković, Zoran Milenković i Mirko Čikiriz, bivši potredsednici SPO, mr Vladimir Jelić, bivši član Predsedništva SPO, kao i mr Nenad Tomašević, zamenik predsednika IO SPO, dr Goran Ivančević, potpredsednik IO SPO, Slavoljub Saša Ivković, član Izvršnog odbora SPO, Vlatković Dragoslav Dragan, predsednik Promotivnog IO SPO i Boban Tolić, član IO SPO, kao i ostalih 33 funkcionera stranke koji su se „drznuli“ da zatraže sazivanje sednice Glavnog odbora SPO.

PO SPO– Tražili smo sednicu Glavnog odbora na kojoj bi u demokratskoj atmosferi razgovarali o reformama i unapređenju rada stranke, a umesto toga dobili smo isključenje iz stranke na sednici Predsedništva koje čine ljudi koje je Vuk Drašković lično izabrao. Predsednik stranke se opredelio za ovakvu odluku iz straha od sednice Glavnog odbora, jer vrlo dobro zna da je većina u stranci za promene. Iako Statut stranke predviđa pravo na odbranu prilikom disciplinskog postupka, mi nismo čak ni pozvani na sednicu, čime je ova odluka protivpravna i nestatutarna. Bez obzira na to, nećemo se žaliti na nju, nego ćemo prihvatiti realnost da predsednik stranke ne želi da SPO preživi na političkoj sceni Srbije, nego se opredelio za njegovo gašenje i pretvaranje u nevladinu organizaciju.

Većina je u stranci za to da nastavimo dalje da se borimo za izvorni program SPO iz 1990. godine i na bazi tog programa formiramo sopstenu stranku koja će nositi naziv Pokret obnove Kraljevine Srbije. Borićemo se za obnovu moderne evropske Kraljevine Srbije, decentralizaciju vlasti u Srbiji, negovanje tradicionalnih vrednosti u našem društvu, a na ekonomskom planu liberalnu ekonomiju i čvrsto vezivanje za Evropsku Uniju i ustrojstvo naše države po modelu najrazvijenijih zemalja zapadnog sveta – rekao je ovim povodom Žika Gojković, narodni poslanik i bivši zamenik predsednika SPO.

Prikupljanje 10.000 potpisa za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije započeće u ponedeljak, 5. juna 2017. godine, a u tome će narednih dana učestvovati više od 40 odbora Srpskog pokreta obnove širom Srbije, koji su nezadovoljni ovakvom odlukom Predsedništva stranke.

MAR_1893Reč je o odborima u: Kuli, Arilju, Titelu, Lapovu, Temerinu, Ubu, Trsteniku, Bečeju, Somboru, Babušnici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Varvarinu, Aranđelovcu, Kniću, Priboju, Lapovu, Grdelici, Čukarici, Golupcu, Gornjem Milanovcu, Lučanima, Barajevu, Požarevcu, Obrenovcu, Ljuboviji, Žitištu, Rumi, Bačkoj Topoli, Apatinu, Srbobranu, Šidu, Odžacima, Irigu, Žablju, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Sremskim Karlovcima, Batočini, Bosilegradu, opštini Stragari u Kragujevcu i Ivanjici.

Podršku Vuku Draškoviću u nezakazivanju sednice Glavnog odbora dalo je 14 odbora: Valjevo, Čačak, Ćuprija, Bogatić, Vrnjačka Banja, Smederevo, GrO Beograd (bez Čukarice i Barajeva), Niš (koji ima poverenika, dakle nema GrO), Vlasotince, Vladičin Han, Petrovac na Mlavi, Knjaževac, Kragujevac (bez odbora Stragari) i SPO Amerika (što možete videti na sajtu SPO Beograda).

Ko je sve od funkcionera SPO potpisao pismo predsedniku SPO i tražio sednicu Glavnog odbora, a isključen je iz stranke današnjom odlukom Predsedništva SPO, možete pogledati na sajtu www.spons.rs u sekciji Vesti, kategoriji Srbija.

Bez komentara

Ostavite komentar